دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم و موسیقی کوستندرف صربستان

دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم و موسیقی کوستندرف صربستان طی روزهای جمعه ۲۱ دی‌ماه تا پنجشنبه ۲۷ دی‌ماه، برگزار شد. این جشنواره با حضور ولادان ووکوسلاویچ، وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی صربستان و امیر کوستوریتسا، برگزارکننده این جشنواره در روستای کوستندرف افتتاح شده بود. در این دوره از جشنواره، آثاری از کشورهای ایران، آمریکا، فرانسه، کانادا، ترکیه، اسپانیا، آلمان، لهستان، سوییس، فیلیپین، سوریه، کوبا، روسیه، اسلواکی، نروژ و استرالیا، به رقابت پرداختند.

دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم و موسیقی کوستندرف صربستان

دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم و موسیقی کوستندرف صربستان طی روزهای جمعه ۲۱ دی‌ماه تا پنجشنبه ۲۷ دی‌ماه، برگزار شد.

 این جشنواره با حضور ولادان ووکوسلاویچ، وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی صربستان و امیر کوستوریتسا، برگزارکننده این جشنواره در روستای کوستندرف افتتاح شده بود.

در این دوره از جشنواره، آثاری از کشورهای ایران، آمریکا، فرانسه، کانادا، ترکیه، اسپانیا، آلمان، لهستان، سوییس، فیلیپین، سوریه، کوبا، روسیه، اسلواکی، نروژ و استرالیا، به رقابت پرداختند.

فیلم کوتاه «ذبح» به کارگردانی مشترک آکو زندکریمی و سامان حسین‌پور و تهیه‌کنندگی مشترک حوزه هنری کردستان و انجمن سینمای جوانان سنندج، به عنوان نماینده ایران در این جشنواره حضور داشت.

جشنواره فیلم کاستندورف که توسط امیر کوستوریتسا، کارگردان نامی صربستان پایه‌گذاری شده است، هر سال سینماگران برجسته جهان را دعوت می‌کند تا به عنوان داور یا میهمان ویژه در این رویداد سینمایی حضور داشته باشند.

کاستندورف، نام روستایی سینمایی است که امیر کوستوریتسا آن را در کوه‌های صربستان، در ۲۵۰ کیلومتری بلگراد (پایتخت) برای ساخت فیلم «زندگی یک معجزه است» بنا کرده بود و نامش هم برگرفته از ابتدای نام خانوادگی او به اضافه کلمه آلمانی دورف به معنی روستاست.

این روستا دوازده سال است که میزبان جشنواره‌ای سینمایی است به همین نام که هر سال تعداد قابل توجهی از اهالی سینما را به خود جذب می‌کند. اصغر فرهادی (سال۲۰۱۰) تا عباس کیارستمی (در سال ۲۰۱۱) که هر دو در این جشنواره متفاوت شرکت کردند و لیلا حاتمی که در سال ۲۰۱۲ جزو هیأت داوران آن بود.

در این جشنواره از فرش‌های قرمز خبری نیست و بخش مسابقه آن هم تنها به فیلم‌های کوتاه اختصاص دارد. کوستوریتسا می‌گوید؛ قصدش امکان دادن به تازه واردهاست که امسال بیست‌ویک فیلمساز جوان در بخش اصلی با هم رقابت داشتند.

جایزه اصلی جشنواره (تخم‌مرغ طلایی) به فیلم «شامل همه چیز» ساخته کورینا شوینگروبر ایلیک از سوئیس رسید؛ یک فیلم تجربی بدون دیالوگ که کاملاً در یک کشتی بزرگ تفریحی می‌گذرد و با زبانی طنزآلود اتفاقات روزمره مسافران کشتی را ثبت می‌کند.

جایزه دوم جشنواره (تخم‌مرغ نقره‌ای) به فیلم «والس پاییزی» ساخته اوگنی ین پتکوویچ از صربستان رسید؛ یک فیلم دیدنی درباره جنگ که حکایت زوجی را روایت می‌کند که می خواهند از شهر محاصره شده‌شان خارج شوند و سربازان می‌خواهند آنها را به جرم سرپیچی از ممنوعیت خروج از شهر، تیرباران کنند. با آن که فیلم داستان قابل باور و واقعی را از دوران جنگ دهه نود در این کشور روایت می‌کند؛ اما نگاه سوررئال فیلمساز، نقطه قوت آن را رقم می‌زند و در نهایت یک اتفاق ساده‌ای که مرد حتی نمی‌تواند به خاطر بیاورد، سرنوشت آنها را تغییر می‌دهد.

گفتنی است؛ سینمای ایران از حیطه‌های مورد علاقه کوستوریتسا است و امسال هم دو سینماگر جوان ایرانی در این جشنواره حضور داشتند؛ سامان حسین‌پور و آکو زندکریمی، دو فیلمساز اهل سنندج که با فیلم «ذبح» به کوستندروف سفر کردند. این فیلم که به تازگی در یک جشنواره دانشجویی در بلغارستان جایزه بهترین فیلم خارجی را برده برد، یکی از ۲۱ فیلم بخش مسابقه بود که برای دریافت جوایز رقابت می‌کرد؛ اما نصیبی از آنها نبرد.

فیلم، داستان محلی ساده‌ای را دنبال می‌کند که حول و حوش فروش یک گاو توسط یک خانواده فقیر شکل می‌گیرد. در ابتدای فیلم پسر خانواده به عنوان شخصیتی که گاو را دوست دارد و می‌خواهد سرنوشت او را عوض کند. بخش اصلی درام را پیش می‌برد؛ اما بعدتر این شخصیت به طرز غریبی از گردونه حوادث بیرون می‌رود و در نهایت پایان بازی برای فیلم رقم می‌خورد که شخصیت اصلی و البته تماشاگران راه حل مشخصی برای آن ندارند.

دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم و موسیقی کوستندرف صربستان

کد خبر 4768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =